Goodyear 4×4 Experience powered by Tiriac Auto. Episodul 2 – Dobrogea.

Cel mai simplu lucru pe care il poti face cand ai prins doua zile libere, weekend sau nu, este sa dai o fuga pana la mare.Marea Neagra este aproape de Bucuresti, are autostrada din Bucuresti pana in Constanta (cu doua bretele in regim de autostrada atat spre Tulcea cat si spre Mangalia) si e practic la maxim doua ceasuri de Bucuresti. Cel mai complicat lucru este sa incerci sa ignori tentatia statului sub umbreluta sau mersului la club noaptea si sa descoperi frumusetea acestui legendar taram dintre Dunare si Mare.

DSC01252

Dobrogea este cumul de functii, cum spunea o vorba din popor: o straveche pediplena hercinica pentru geologi, un veritabil culoar de migratie pentru ornitologi, o intindere nesfarsita de stepa cu multe zile insorite pe an pentru fotografi, drumuri virajate cu peisaje fantastice pentru motociclisti, plaje cu valuri bune de wakeboarding pentru dependenti de adrenalina, trasee de offroad extrem de variate (de la scenarii impadurite pana la dune de nisip) si argumentele pentru o calatorie spre Dobrogea pot continua la nesfarsit. Practic Dobrogea are o sumedenie de lucruri frumoase de oferit atat turistului obisnuit, cat si celui care isi urmeaza pasiunea, oricare ar fi aceasta.

Dupa excursia in Buzau de weekendul trecut, schimbam practic destul de putin peisajul: Dobrogea are o stepa asemanatoare cu zona Buzaului, cu diferenta ca aici orizontul se ingemaneaza cu marea, fauna este complet diferita, iar senzatia de pustietate mult mai pregnanta. Chiar daca esti intr-o luminosa padure de fag.

resize-DSC00622-rot-crop_1067x1600

Totusi, asta nu trebuie sa sperie un calator care are si un bidiviu 4×4. Desi Dobrogea est ein general bine asfaltata, locurile fara asfalt nu sunt greu de gasit si mai sunt si foarte pitoresti pe deasupra. Inschimb, cetatile dobrogene, cheile dezvoltate in calcare sarmatice (tipice locului), padurile cu influente submediteraneene si lacurile de tip laguna inchise de coordoane litorale ce strajuiesc coasta sunt principalele punte de atractie intr-o escapada primavaratica, pe care o incepem chiar maine. Gazda noastra primitoare va fi portul Constanta, cu o zona veche superba si cu niste feluri de mancare tatarasti cat se poate de imbietoare, iar in programul de sambata avem de vazut cetatea Enisala, Cheile Dobrogei, Cariera de Creta si intrarea spre Grindul Lupilor, locuri in care merg cu drag an de an si unde, aidoma turei din Buzau, simt ca am si alte lucruri de descoperit.

resizeDSC00382_1200x800

Asa ca asta este pe scurt ceea ce vom incerca noi sa gasim frumos in Dobrogea in al doilea weekend din seria 4×4 Goodyear Experience cu sprijinul Tiriac Auto.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu