Inapoi din weekend: Balcaniada – Am gasit stolul de flamingo

Sau ar trebui sa scriu am gasit flamingii? Suna urat, chiar daca o fi corect, asa ca ma feresc sa ma exprin in halul asta si sa va impartasesc repede una din bucuriile zilei de ieri. Povesteam mai deunazi pe blog ca una din provocarile unui adrenalin-naturalist este nu de a vedea fauna. Asta deja a intrat in cotidian. Urmatorul nivel este sa procedezi ca la biliard, sa “anunti” specia pe care vrei sa o fotografiezi intr-o tura.

Am plecat cu emotie spre Izmir, nefiind convins 100% ca “flamingii” vor fi prezenti la rendez-vous, iar presiunea colegilor de Balcaniada a fost destul de mare: hai bai Dorule, lasa-ne cu pasarile tale, hai la baie in Mediterana.

Delta Izmirului este in parte amenajata, iar accesul spre zona protejata se fac eprintre niste unitati militare. Si cum nu stiam drumul prea bine, am avut ceva emotii cerand indicatii de orientare de la niste baieti inalti care tineau AKM-ul pe umar la fel de natural cum tin eu un dslr.

Dar mare bucurie nu numai pe mine, ci si pe Zdeto, care nu mai contenea sa-mi spuna ca nu am voie sa ratez intalnirea cu aceasta specie: pasaroii rosii si gratiosi ca niste macarale cu portocale in varf erau acolo. Si au survolat peste saracul Yeti car enu mai prididea sa alerge pe digurile alea sa aiba o vedere mai buna la stolurile de pasari ce se perindau pe deasupra noastra.

O veste buna pentru amatorii de astfle de intalniri: dintr-o discutie avuta cu directorul muzeului Grigore Antipa, prof. dr. Murariu, am inteles ca aceadsta specie ar fi in expansiune puternica spre vest. Asa ca sa nu va fie prea mare mirarea daca intr-o buna zi intr-un an doi trei veti auzi stiri despre reperarea acestei maietuoase pasari si in Delta Dunarii sau alte locuri cu potential pentru specii limicole din Dobrogea sau in sudul tarii.

Revin si cu fotografii cand ajungem in Thassos si ne-om mai linisti, sa avem vreme sa sortam ceva material si sa va povestim si despre bucataria turceasca, detaliu mic in comparatie cu bucuria gasirii rozaliilor, dar care nu ne-a dezamagit.

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for Friends. Sponsor principal: Romtelecom. Partener turistic: Tvtravel.ro si Christian Tour Partener auto: Porsche Inter Auto. Partener foto-video: F64 Studio

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. KIKO said,

  26 iunie 2012 @ 10:50 am

  this thread is worthless without pics! 🙂

 2. Balcaniada – Turcia « Ivo Bobal said,

  29 iunie 2012 @ 11:29 am

  […] și el părerea aici iar entuziasmul lui Doru pentru că a găsit Flamingo se poate vedea în acest […]

 3. Balcaniada 2012: Flamingo roz și alte zburătoare din Izmir | Înapoi din weekend said,

  6 iulie 2012 @ 1:12 pm

  […] puteau să lipsească de la întâlnire. Iată jos pozele, o ștergem spre Grecia (Thassos). Doru a scris povestea, dar nu a apucat încă să pună și […]

 4. Balcaniada – Turcia | Înapoi din weekend said,

  6 iulie 2012 @ 2:02 pm

  […] și el părerea aici iar entuziasmul lui Doru pentru că a găsit Flamingo se poate vedea în acest […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu