Michelin, mai aproape de soferi

Cand ma uit la cireada de marci de anvelope care ne agaseaza cu reclame si preturi bomba, imi dau seama ca pentru omul de rand nu e doar greu sa aleaga ce i se potriveste, dar chiar are toate sansele sa isi ia teapa. Exista desigur firme “grele” in domeniu, dar si multe chestii dubioase, coreene, chinezesti, care te fac sa te gandesti pe buna dreptate ” cine sunt astia si de unde au aparut?” si, mai ales, sa iti socotesti foarte atent achizitia de caucioace de iarna, vara, moto, autobuz sau la ce Dumnezeu vei vrea sa te incalti cu gume noi.

Daca pana acum aveam impresia ca marile firme vand anvelope “cam” la fel cu restul, doar ca la preturi mai mari ca sa isi justifice un oareshcare buget de marketing( deh, brandul, firmament select), firma Michelin m-a facut sa regandesc aceasta impresie a mea. Cu ocazia unui eveniment organizat de Michelin Romania in Bucuresti mai demult, contactul meu direct cu reprezentantii lor  a fost cat se poate de formal si de orientat catre treaba cu anvelopele. Fara fitze, fara povesti, oamenii au aratat date concrete si rezultate din testele de anduranta si curse de masini cunoscute pe tot globul. Pana aici nimic senzational; e firma mare, au ei ce arata si povesti…

Dar ia sa luam, sper exemplu, unul din programele lor internationale de promovare, la care am participat :”Michelin Challenge Bibendum“. Cand am primit invitatia, eram oarecum sceptic in ceea ce priveste mari noutati despre anvelope. Si cat de gresit imi calculasem ! Am ramas fara cuvinte cand am aflat ca Michelin a chemat in Berlin 16.000 de oameni din toata lumea…

E mai mult decat orice congres sau conferinta la care am fost vreodata, si am vazut destule in 15 ani de business international. Brusc, s-a nascut intrebarea: unde incap astia?? Ei bine, baietii nu se joaca: au inchiriat un aeroport!

E vorba de vestitul aeroport Tempelhof, cu o istorie fascinanta in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

In acest aeroport am avut ocazia, in cele 2 zile de congres, impreuna cu cativa bloggeri, cu celebrul Titi Aur si reprezentanti ai Michelin Romania, sa testez masini, motociclete si alte vehicule electrice, hibride, nepoluante, inteligente , masini concept etc.

Va las sa va delectati cu poze din galeria de intrare, dar promit ca revin cu ce am testat pe acolo.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu