Ori bem bere, ori bem bere – o leapșă de la SKOL Romania

Să fi fost acum vreo 10 ani de zile cand am inventat un nou joc în gașca noastră de prieteni: de câte ori ieșeam la o bere, o rugam de fiecare dată pe chelneriță să ne lase berile nedesfăcute, urmând să le desfacem cum puteam, fiecare din baieții aflați la masă (din păcate prea puține fete acceptau metehnele noastre din tinerețe). Iată ca toamna aceasta vine cu aceeași “milenară” provocare din partea Skol Romania. Berea SKOL a lansat vara aceasta o nouă campanie de comunicare al cărei mesaj principal e acela că o bere bună, adevărată, cum trebuie, o desfaci cum vrei tu, o bei cum vrei tu, lucru ilustrat și prin metoda inedită de deschidere a berii din noua reclamă SKOL.

Tot ce contează e cât ești de descurcăreț să nu lași berea SKOL să se încălzească. Iar cei de la Skol au ilustrat asta prin expresia “Ori bem bere, ori bem bere”. Motiv pentru care am și semnalizat asta pe Facebook: pe perioada campaniei, pagina mea de Facebook va arăta așa:

Doru Panaitescu

Prin noua campanie si pozitionare SKOL, brandul vrea să îi comunice clientului că merită calitate și că ieșitul la bere este o activitate foarte serioasă, iar orice moment care ar putea să-i impiedice buna desfășurare trebuie depășit. Asta înseamnă că dacă berea nu se poate desface repede, trebuie gasită o soluție, daca nu există pahar, se bea din sticlă, important e să nu o lași să se încălzească. Am desfăcut de-a lungul timpului berea cu diverse obiecte : de la tacâmuri, alte sticle de bere (capsate sau nu), brichete, cu toporul, cu clanța usii, cu cureaua de pe mine și chiar și cu șireturile de la pantofi (evident, am reușit asta după ce m-am zdrelit zdravăn in vreo doua locuri la mână!), dar orice încercare merită dacă se soldează cu o bere desfăcută în timp util. Ori cei de la SKOL fix pe ideea asta și-au croit campania, spre marea mea bucurie!

Ideea e simplă: oamenii ăștia folosesc 100% malț pentru fabricarea berii Skol, asta însemnând 100% bere, deci o bere 100% potrivită pentru bărbați 100%. Iar un bărbat adevărat nu se cramponează de lipsa unui banal desfăcător pentru sticla de bere. Asteptând după chelner să iți deschidă o bere rece pe care o ai în față este unul din cele mai mari suplicii pentru seminția bărbătească, așa că… la treaba!

Cum vă ziceam mai sus, Julius Constantinescu a venit pe la mine și m-a provocat să ii deschid o bere cu ce am la mine sau pe mine, apoi a venit rândul meu să il vizitez pe Vulpescu să îi arăt ce și cum. L-am filmat pe Vulpescu în atelierul său preferat de biciclete. Berea am dat-o eu, de deschis, a deschis-o cu ce a avut pe el.

Calitatea berii SKOL este dată de rețetă ce include doar malț, hamei, apă și drojdie. Pentru SKOL, s-a renunțat total la folosirea oricăror alte ingrediente care nu fac parte din rețeta tradițională de fabricare a berii. În plus, berea SKOL cu 100% malț este filtrată la temperaturi controlate sub zero grade, proces care atribuie produsului puritate și prospețime. Cautând pe Facebook după hashtagul #oribembere, puteți găsi și alte metode (mi-a placut mult soluția lui Petreanu cu foaia de hârtie – deh, ce se naște jurnalist hârtie folosește, chiar și la deschis berea!)

PS Mai tarziu, dupa ce am terminat de filmat, am gasit si surse de inspiratie – vezi minutul 2:22 – vreau si eu un papagal din’ala!:

sau cea clasica, in care sunt prezentate 100 de moduri de a deschdie o bere ( – mi-a placut metoda 86 – cu sutul! dar cred ca trebuie exersat serios sa iasa asa spectaculos).

Mai găsiți metode inedite de a desface o bere urmărind hashtagul #oribembere pe Facebook, respectiv Twitter. Baftă!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Iulian said,

    28 noiembrie 2015 @ 12:00 am

    Cel mai tare ca unguru’ bulan, sa deschizi berea cu ochiu. Asta inseamna sa fii mafiot!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu