Ponturile lunii ianuarie – editia 03

Dragii mei, salut intrarea in 2014 cu niste ponturi de-a dreptul interesante. Unul singur din ele este pentru februarie, dar e cu bataie lunga si e posibil sa nu am cum sa-l prind in timp util in manunchiul de ponturi utile ce vor fi prezentate luna viitoare, asa ca:

Vernisaj de fotografie la Palatul Parlamentului

Azi, vineri, 17 ianuarie, incepand cu ora 18.00, la Palatul parlamentului se desfasoara Salonul Fotografului Roman. Daca sunteti pasionati de zona foto, lasati orgoliile sau animozitatile (dupa cum stiti, toti oamenii pasionati ajung sa se ia la ciomege, culmea, pe motive legate de pasiunea care in mod paradoxal ar trebui sa ii uneasca). Sper sa ma intalnesc acolo cu o serie de fotografi romani care ma inspira in lucrarile mele de fotografie de natura salbatica si nu numai. Detalii aici.

Studii gratuite de marketing in sectorul turistic

Pentru cei care lucreaza in marketing turistic, am gasit niste resurse foarte interesante: studii cantitative si calitative, disponibile pentru public. Vrei sa aflati ce turisti straini viziteaza Bucovina, Maramuresul, Delta Dunarii sau Bucurestiul? Nimic mai simplu, sapati va rog in aceasta lista de rapoarte de cercetare.

Harta celor mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti

Amicii de la RCA Ieftin au realizat o harta interactiva cu cele mai periculoase treceri de pietoni din Bucuresti. Iarna nu a venit, dar intunericul se lasa devreme inca. Aveti grija pe unde traversati si spuneti-le celor de la RCA Ieftin solutii despre cum putem evita aceste accidente pe pagina lor de Facebook.

Workshop de fotografie de iarna la Sfanta Ana

Cunoscutul fotograf de natura (si nu numai natura) Mircea Bezergheanu face un nou workshop foto de iarna in perioada 14-16 februarie, la Sfanta Ana. Mergeti la un workshop de-al lui si nu veti regreta nici o secunda petrecuta langa acest artizan al aparatului foto. Detalii aici.

Card de cumparaturi comun Bancpost si Wizzair

Si ultima din turism, promit, tot cu avioane: Wizzair si Bancpost si-au unit fortele: card ce cumparaturi cu reduceri maxime la zborurile Wizz. Detalii aici.

Bilete de avion cu reducere de la Tarom

Ramanem tot in zona de turism cu o veste buna de la Travel Store: Tarom are un program de bilete cu reduceri. Puteti zbura cu 100 de euro dus intors intr-o gramada de destinatii europene si nu numai (majoritatea de tip “city break”), iar cu litere ingrosate am pus destinatiile din afara Europei: Atena, Amman, Amsterdam, Barcelona, Beirut, Bruxelles, Budapesta, Bologna, Chisinau, Dubai, Dublin, Frankfurt, Geneva, Istanbul, Larnaca, Londra, Madrid, München, Nisa, Paris, Praga, Roma, Salonic, Sofia, Tel Aviv, Torino si Viena. Zborurile trebuie rezervate pana pe 30 ianuarie, iar zborul efectiv pana in data de 14 martie. Detalii aici.

Cantinna, un nou restaurant premium in Cluj-Napoca

Andrei Crivat va fi manager la noul restaurant de lux al Clujului, Cantinna. Chiar daca numele restaurantului nu mi se pare inspirat, stiu Andrei Crivat are state vechi de plata intr-ale gastronomiei. Succes, Andrei! Vin si eu negresit sa te vizitez iarna asta (sper).

Bonus pana se incalzeste: suntem la doi pasi de Delta Dunarii, un paradis acvatic si ornitologic aproape pierdut. De ce aproape pierdut, vedeti in filmul integral realizat de Salvati Delta.

Si inca putina documentare despre cel mai vechi pamant al tarii, respectiv cel mai nou, intr-o excelenta antologie semnata de Peter Lengyel, tratand habitatele dintre Dunare si Marea Neagra.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

2 Comments »

  1. Adi Hadean said,

    17 ianuarie 2014 @ 11:49 am

    Noroc cu blogul tău, că altfel nu aflam noutățile din viata și cariera mea. Serios.

  2. Doru Panaitescu said,

    20 ianuarie 2014 @ 8:40 am

    Scuze, am corectat. Presa asta…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu