Primul eveniment Google din Romania

Invitat alaltaieri la ora 12.25 de Google, cu o confirmare la 16.25, iata-ma-s la primul eveniment Google din Romania: Google Apps, destinat publisherilor. Premiera pentru Google in Romania, premiera si pentru mine: primul eveniment la care era sa fac si eu blogging live, noroc de extraordinara conexiune de la Crowne Ballroom care cand merge, cand nu J. La mine a fost nu.

Ce mi-a placut:

 • prezenta unui vorbitor strain, Michael Champlin, care s-a ostenit sa invete un „buna dimineata”. Respect @ Google pentru asta.
 • Suportul de prelegere a fost redactat si proiectat in romana, desi a fost prezentat de catre invitatul strain
 • Ca Windows a generat o eroare de parola in timpul prezentarii, mai ales ca au fost prezentate solutii alternative la M. Office – si asteptam cu interes si noul sistem de operare de la Google. Poti, stiu ca poti, trebuie sa poti J
 • Prezentarea produselor a fost clara, intuitiva, fara prea multe detalii, cu accent pe beneficii si nu pe caracteristici. Lucru apreciat si de webmasterii din sala, care erau ochi si urechi si care au pus gramezi de intrebari, semn clar de captare reusita a publicului. Great presentation skills, thumbs up here again.
 • Speakerul a facut mici glumite despre angajatorul lui (pe care alti vodafonisti sau orangisti de pilda nu le fac nici in gand)
 • Am aflat ca Google Dance este si un eveniment cu mancare si bautura pe la ei pe acolo (probabil se bucura ca ne strica noua ploile cu pagerankurile J)
 • Intrebari bune din sala (cu exceptia mea, redactata si mai jos, si care a fost rautacioasa as zice :devil:)
 • Am aflat noutati depre noul Gphone (mai pe sest asa), deci e clar ca iese ceva
 • Era sa uit – inghetata care este un sine qua non la evenimentele Google si care a fost o surpriza placuta la un astfeld e eveniment, chiar daca nu era tocmai cald afara

Ce nu mi-a placut:

 • invitatia era un jpg, putea sa fie si un html taiat, cred ca Google putea acorda putina consultanta web friendly agentiei care a roganizat evenimentul – ganditi-va ce target era in sala.
 • La inregistrare am fost pus sa completez un formular pe hartie, desi ma inregistrasem electronic la eveniment. In plus, trebuia sa completez campuri cel putin neclare din punct de vedere al posibilelor utilizari ulterioare ale acestor date. Idem cu mai sus, publisferii au niste asteptari aspirationale venind la primul eveniment Google.
 • Cadoul de plecare – tricou, sapca, pix si un rucsac pe care o sa il dau tatalui meu pentru mers la pescuit – publisherii din sala invart mii, unii sute de mii pe an, nu sunt promoteri la Tomi sa se bucure la un tricou inscriptionat, chiar si cu Google (site-owners, corectati-ma daca gresesc, si cedez bucuros )
 • Exemplele cu parteneri ISP sau portaluri care au adoptat Google Apps Partner Edtition erau cam jigarite, departe de numele care m-ar fi miscat

Sunt curios daca vom putea gasi pe undeva pdf-ul suport de prelegere. Michael ne-a romis ca il putem lua de la Radu, Radu in schimb ne-a zis ca nu-s publice, imi place ca se sincronizeaza baietii :)A scris despre asta si Dragos Roua, iar la Gabriel Boaca gasiti intrebarile din sala in totalitate (si partial raspunsurile).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

 1. Scarlatescu.ro » GoogleApps in Romania said,

  1 noiembrie 2007 @ 2:04 pm

  […] Pentru ca ieri Internetics mi-a monopolizat atentia iata si opiniile participantilor la o conferinta ceva mai… exclusivista din cate vad organizata de Google (prima in Romania). Au vorbit despre ea Doru Panaitescu, Ionut Oprea, Dragos Roua (pe larg) dar si Gabi Boaca. Peste tot idei interesante, de retinut, si ceva critici usoare, dar perfectiune nu exista, nu-i asa? Taguri: blogging, google […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu