Recomandari de weekend pentru luna septembrie

Multi oameni din jurul meu se plang ca a venit toamna, ca e frig, ca nu au ce face in weekend si asa mai departe. Le scriu aici zece sugestii pentru acest weekend, repede repede ca si eu trebuie sa plec si am o gramada de alergaturi de facut pentru asta.

1. Mergeti la Clinceni la TNT Brothers. Weekendul asta se intampla mare festival mare, se arunca multa lume de la 4000m si o sa fie numai petreceri. Lume buna, o experienta de neuitat. Been there, done that. De doua ori chiar, si parca ar mai merge una, dar as vrea la iarna, sa-mi fie greu.

2. Pentru bucurestenii care vor sa ramana mai locco: Mergeti in Parcul IOR, la Campionatul de table facut/organizat/sponsorizat de Ciucas (tot weekendul asta). As fi mers sa dau o tabla in memoria bunicului meu, mare campion, dar sunt putin fugit din Bucuresti. [Later edit] Bonus – Duminica, 29 septembrie – Competitie de canotca 10+1, organizata de Ivan Patzaichin pe Dambovita (thnx Nihasa).

3. Mergeti la Vulcanii Noroiosi si pe drum delectati-va cu niste catina. E plin judetul Buzau de catina, care merge amestecata cu miere sau mancata direct, cu lingura. Atentie la tepi, luati-va manusi de sudura ca arbustul ala se apara, nu jucarie.

4. Mergeti in Delta. Culori superbe, pasari in pasaj, multa gasca, rata, specii mai rare, trage bibanul in nestire.

5. Mergeti la Comana. Idem cu delta, dar pe buget mai redus.

6. Mergeti in Cazanele Dunarii. Culori superbe, must proaspat, peste asijderea.

7. Mergeti in Macin. E o vreme superba si Macinul are mutle sa va ofere. Vin cu o postare zilele astea in acest sens, dar credeti-ma pe cuvant si mergeti.

8. Mergeti oriunde langa Bucuresti la cules de vie / mere / nuci / orice etc. Este sezonul recoltei, pe oricine ajutati va omeneste cu un pahar de must proaspat sau cu niste tuica de anul asta.

9. Mergeti la Veliko Tarnovo, in Bulgaria. Nu ma sunt turisti (usual backpackers), dar vremea este superba si fosta cetate de scaun a taratului bulgar are multe de oferit.

10. Preferata mea: mergeti la mare! E cald inca, pe alocuri (in sud) se mai poate face baie, nu mai e picior de salvator de vama, inca mai gasiti cate ceva deschis si bonus e perioada de pasaj la avifauna. Aviz amatorilor!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

4 Comments »

 1. Bogdan said,

  27 septembrie 2013 @ 11:02 am

  Si de boncanitul la Cerbul carpatin nu pomenesti nimic ? 🙂

 2. Doru Panaitescu said,

  27 septembrie 2013 @ 12:51 pm

  Asta nu e pentru toata lumea 🙂

 3. Saragea said,

  30 septembrie 2013 @ 2:46 pm

  Cum imi place mie sa spun, articolul, cat si cel care l-a scris, fura curent rau de tot! In macin nu ai ce sa faci, in Delta e scump, si oricum nu mai ai ce face acum, e frig, la mare aceeasi poveste,probabil ai visat azi noapte ca era cald pe alocuri, ce sa mai zic de baie, apa era rece de pe 20 august!

 4. Doru Panaitescu said,

  1 octombrie 2013 @ 10:13 am

  Super. Noi furam curent, tu stai acasa unde e cald si bine, ca doar n-oi plati degeaba abonamentul la cablu. Da, e scumpa Delta, in Macin e de o uratenie exemplara, iar sambata seara era asa rece apa la Sozopol ca nici nu am intrat jumatate de ora, m-a dus ambulanta la spital in hipotermie severa. Mai gasim si alte scuze sa stam acasa.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu