Romanul s-a nascut ingenios. In cap (sau mic tratat de phishing de sezon)

In mod normal nu as fi scris despre evenimentele “dubioase” de la Universitate care au loc zilele acestea legate de Raed si gasca, pentru a politica nu e printre subiectele mele preferate. Totusi, un phishing email venit astazi imi arata cat de oportunisti sunt sarlatanii digitali cand e vorba sa ia ochii naivilor. Despre phishing am mai scris de-a lungul timpului aici, ideea e alta. Profitand de evenimentele din piata, niste farsori au apelat la apetitul romanilor pentru stiri senzationale, la brandawareness-ul Antenelor si la cuvinte cheie precum Basescu sau Udrea pentru a mai virusa niste calculatoare.

De altfel, oamenii recidiveaza. Au mai facut asta si in luna mai a anului trecut, tot cu Basexu in colimator. Probabil le-a mers, au mai incercat o data si azi.

Mai jos citatul:

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat public astazi, 16 ianuarie 2012, la ora 12:30, in cadrul unei conferinte de presa de urgenta la Palatul Cotroceni ca va demisiona in decursul saptamanii acesteia. Presiunile din partea poporului par sa fie motivul, intrucat acesta a mentionat ca “asta este dorinta romanilor, asa ca ma voi supune ei”. Grupuri masive de oameni vor veni astazi in capitala din toate colturile tarii pentru a sarbatori aceasta victorie.

Vezi aici expresia fetei Elenei Udrea la aflarea vestei. Pentru mai multe detalii si ultimele noutati de pe scena politica, vizitati antena3.ro.


Pe linkul “aici” dintext era pus un link catre pulsethread.com – unde se fapt se rula un executabil care infecteaza calculatorul. Asteptam si reactia Antenei 3.

Sfaturile raman aceleasi ca si data trecuta: nu mai dati click pe toate linkurile venite de la tot felul si fiti mai suspiciosi. Sau macar salvati des si faceti backup pe DVD-uri, daca va stiti mai curiosi decat media in populatie.

Cat despre agresorii digitali: dati si voi o lada de bere unui copywriter, macar ala sa va corecteze la auzul vestei. Ca saraca vesta e vesta si nu veste. Ca-n poveste. Atat decat :).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Marius said,

    16 ianuarie 2012 @ 9:54 pm

    Pe mine m-a fascinat ingineria sociala offline facuta de cei de la Reader’s Digest. Sunt diabolice plicurile lor pline de stampile si semne care confera o importanta top secret plicurilor lor.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu