Coca Cola aprinde luminitele de Craciun in satul Pietroasele din judetul Buzau

Va povesteam zilele trecute de intiativa celor de la Coca-Cola. Iata ca Pietroasele, un sat uitat de lume din Buzau, castiga luminitele puse la bataie de compania multinationala cu un mesaj bine ticluit, dar car edin pcate descrie multe din satele Romaniei:

“La 25 de kilometri de orașul Buzău se află la poalele dealului Istrița satul Pietroasele. Probabil mulți dintre voi ați auzit de el datorită faptului că acolo s-a descoperit “Cloșca cu puii de aur”, dar și datorită podgoriilor de acolo care sunt cunoscute încă din vechi perioade. Acolo este locul copilăriei mele, locul în care am avut ocazia să cresc sănătos, să fiu înconjurată de oameni calzi și muncitori, de animăluțe și multe lucruri care acum nu mai sunt din păcate. Oamenii de acolo sunt obișnuiți să muncească, iar de dimineața până seara trebăluiesc fie în ogradă, fie se ocupă de muncile câmpului. Pe lângă muncă, în spatele fiecărui om se află o poveste plină de istorie, pasiune și frumos. Nu o spun pentru că sunt de ai mei, ci pentru că mai toate poveștile lor (chiar și a celor mult mai în vârstă) încep cu pe vremea Regelui. Încep să îți povestească diferite lucruri de rămâi cu gura căscată și le sorbi fiecare cuvânt. Nu îți vine să îi întrebi nimic, nu vrei să îi întrerupi și să îi superi. Cu vocea lor caldă apoi încep să îți spună cum fac ei vinul, cu câtă dragoste lucrează an de an pământul, iar la final totul este în mâinile naturii și a Bunului Dumnezeu. În spatele vocii lor calde se află tristeți, neajunsuri, eșecuri…. Ei au uitat să se bucure, au uitat să trăiască și altfel decât muncind pământul. În sat nu mai vezi de sărbătorile de iarnă nimic decorat la geamurile sau porțile oamenilor, nici primăria nu mai împodobește frumosul brad din centrul satului. Ce să mai spun de luminițele colorate de altă dată…. M-aș bucura ca și cei din Pietroasele să nu uite ce înseamnă Crăciunul și să se redescopere bucuria sa. Parcă ar fi o recompensă numai bună după un an încărcat, nu?”

Caravana Coca Cola incepe azi. Iata programul si pentru zilele urmatoare, pentru cei interesati:

Bucureşti:

2 decembrie: Piaţa Charles de Gaulle (17:00 – 20:00)
3-4 decembrie: Băneasa Shopping City (15:00 – 21:00)
5-6 decembrie: Carrefour Orhideea (15:00 – 21:00)

Ploieşti:
7 decembrie: Ploiesti Shopping City (10:00 – 14:00)

Timişoara:
8-9 decembrie: Piaţa Victoriei (15:00 – 21:00)
10 decembrie: Kaufland Timişoara II, Strada Damaschin Bojinca 4

Cluj-Napoca:
11 – 12 decembrie: Piaţa Unirii (15:00 – 21:00)

Iaşi:
14 – 15 decembrie: Palatul Culturii (15:00 – 21:00)

Nu uitati sa donati cu ajutorul telefonului lumina pentru cei 200 de copii din Pietroasele. E simplu, trebuie doar sa aveti telefonul in buzunar!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu