Cum a fost la Urban Birding Tour by Strongbow (si o dubla premiera personala) #urbanbynature #urbanbirding

Va povesteam de saptamana trecuta despre isprava Stronbow de a recrea o mierla din gazon viu care troneaza azi in Piata Roma din Capitala. Aceasta isprava nu este insa nimic altceva decat o za din intreg lantul de evenimente Strongbow menite sa atraga atentia consumatorilor asupra naturii din oras, cu ocazia promovarii noului Strongbow cu fructe rosii (capsune). Si cum o parte din speciile de pasari din oras incep sa consume fructe odata cu coacerea acestora, paralela a fost usor de facut, iar indemnul Strongbow de a fi mai atenti la natura din oras s-a scandat in parcurile Capitalei, dar mai in soapta sa nu deranjam inaripatele.

rszDSC08953_2048x1365

Si cum deranjul a fost minim, pasarile nu au pregetat sa de infatiseze vizitatorilor care, sub indrumarea mea si a lui Cristian Mihai, un alt impatimit al biridngului urban, au avut ocazia sa vada cateva specii destul de interesante la periplul nostru de aproximativ 3 ore care a tintit cateva parcuri bucurestene.

Strongbow Urban Birding Tour (1)

Iata asadar cateva imagini de la Urban Birding Tour, unde am fost fericit sa il am alaturi de mine pe Cristian Vasile aka Igu, care s-a indeletnicit cu pozele in timp ce eu si Cristi Mihai am povestit invitatilor Strongbow despre ce specii de pasari pot vedea la 5 minute de casa.

rszDSC08958_2048x1365

Profit de ocazie sa va reamintesc de concursul Strongbow (detalii aici), premiile constant in invitatii la un alt Urban Birding Tour by Strongbow care va avea loc tot in Bucuresti in data de 23 iulie 2016.

Strongbow Urban Birding Tour (6)
[Foto: Cristian Vasile]

Va las cu o fotografie inedita: un uliu cu picioare scurte (Accipiter brevipes) fotografiat chiar in acest tur, intr-unul din parcurile bucurestene, o raritate si pentru birderii mai vechi in bransa.

rszDSC07976 crop_2048x1366

De asemenea, salut initativa lui Cristi de a ne modifica programul in asa fel incat sa putem vedea si doua perechid e piciorongi cu pui, o alta raritate pentru intravilanul bucurestean (aceasta specie fiind o limicola mai usor de vazut in Delta Dunarii si zonele umede, joase din zona coastei litorale a Marii Negre). Si in acelasi timp a doua premiera personala pentru mine, dupa uliul cu picioare sacurte, pe car eil aveam observat doar in Bulgaria.

rszDSC07969_2048x1365

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu