Dupa deltele Ropotamo, Nestos si Lumi Drin, urmeaza firesc… un concurs! #delteleeuropei

Am un anunt important de facut. Maine, insotit de congruentul din dotare, mergem sa vedem urmatoarea destinatie deltaica din proiectul de travel #delteleeuropei. Mai exact maine, 20 septembrie 2014, in jurul serii, voi parasi satul cu ministri alaturi de Mircea Panaitescu pentru urmatoarea delta pe lista noastra.

Aveti aici lista deltelor din Europa si povestea acestui proiect (ma rog, intre timp am aflat ca ar mai fi una, motiv pentru care tin si pentru la anul o rafuiala cu nordul Greciei). Asta dupa ce am vizitat pe rand, delta Ropotamo din Bulgaria, delta Nestos in Grecia si delta Lumi Drin din Albania. Dar din cele enumerate in articolul pilot, in weekendul asta mergem s-o vedem pe urmatoarea pe lista, aflata in strainatate (adica nu Delta noastra scumpa si draga).

Acum, provocarea pentru voi este simpla: aveti de raspuns la doua intrebari pentru a castiga un premiu… inedit. Va spun intai premiul pentru a va provoca sa participati:

– premiul este o degustare privata de miere (degustare pentru doua persoane, romantism, alea alea, stiti voi: peste 20 de sortimente de miere in total). Degustarea poate fi comandata oricand in intervalul 1 octombrie – 31 decembrie 2014 (cu conditia stabilirii din timp a datei alese de castigator pentru aceasta degustare). In plus, castigatorul va primi un set de 8 borcane de miere (borcane speciale de degustare de 270 ml, le puteti vedea aici) diferita (pentru fiecare delta cate una), din urmatoarele sortimente:

– miere de eucalipt
– miere de portocale rosii
– miere de hrisca (recent intrata in portofoliul meu de varietati de miere)
– miere de coriandru
– miere de rapita
– miere de pin
– miere de papadie si pomi fructiferi
– miere de mana

Inspititor, nu-i asa?

Si acum, regulamentul concursului: pentru a participa la concurs, trebuie sa sa imi spuneti doua lucruri:

1. sa ghiciti Delta in care merg, in mod evident. Stiind ca am mers deja in trei si a patra fiind Delta Dunarii, practic aveti 25% sanse sa ghiciti. Sunt patru variante mari si late, dar toate patru la fel de plauzibile. Este suficient sa nominalizati raul care formeaza Delta respectiva sau tara pe teritoriul careia este aceasta Delta.

2. sa imi spuneti o specie de pasare (orice specie) care se afla in tara respectiva (unde este aceasta noua destinatie) dar care nu este si in fauna tarii noastre. Specia trebuie nominalizata in romana, engleza sau latina. Denumirile populare nu sunt acceptae dintr-un motiv simplu: pasarea respectiva nefiind din fauna Romaniei, nu prea are, in mod logic, cum sa aiba denumire populara 😀

In mod evident, a doua conditie este destul de restrictiva, dar si premiul este pe masura, cred eu. Ca premiu de consolare ofer TUTUROR participantilor acces la prima degustare de miere pe care o voi face dupa ce ma intorc. Practic o degustare pentru cititorii mei fideli 😉

Participarile anonime (fara nume si prenume) sau cu adrese anonime de tip mitzybaby nu vor fi eligibile pentru concurs. Comentariile sunt valabile numai aici pe blog, postate mai jos. Comentariile de pe Facebook nu sunt valabile! Va doresc succes, pana una alta va mai dau un indiciu: in tara in care merg se afla (intr-un efectiv multumitor) pasarea mea preferata. Prietenii stiu care e, dar nu dupa ea merg, pentru ca am fotografiat-o deja. Avand in vedere ca maine pe vremea aceasta plec si ma intorc miercuri, aveti 48 de ore termen sa participati la concurs!

Bafta!

Proiectul Deltele Europei este un proiect de travel blogging initiat de Wildescapes, cu sprijinul Doppel Herz si Telekom Romania. Partener logistic: Paralela45.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

14 Comments »

 1. Andrei Mihai said,

  19 septembrie 2014 @ 7:03 pm

  La oha: Delta Padului (Po). Nu prea stiam ce si cum e la ei si nu e la noi (aveam voie sa caut pe net?), si am gasit: Eurasian oystercatcher (Haematopus ostralegus).

 2. Ciurlau Doruta said,

  19 septembrie 2014 @ 7:08 pm

  1. Delta Volgai-Rusia
  2.lotisi

 3. Fabian said,

  20 septembrie 2014 @ 2:16 am

  Sa incerc… Delta Rhonului, cu Flamingo Roz (Phoenicopterus roseus) ?

 4. claudiu said,

  20 septembrie 2014 @ 8:49 am

  cred ca urmatoarea destinatie este Delta Padului. partea cu speica de pasari e un pic mai grea, dar dupa lungi cautari presupun ca specia Alectoris rufa rufa (Red-legged Partridge) nu se gaseste si la noi in tara :). Drumuri bune sa ai si multe specii in „catarea” aparatului.

 5. MariusT said,

  20 septembrie 2014 @ 8:53 am

  Delta Lumi Drin (Albania) in Rezervatia Kune – Vain – Taleiar ca specie de pasari as merge pe Numenius tenuirostris.

  Stiu sigur ca in respectiva delta a reaparut salaul.

 6. MariusT said,

  20 septembrie 2014 @ 8:56 am

  Pelicanul cret il gasim in Delta Lumi Drin si nu il gasim la noi. Cred ca culicul cu cioc subtire (Numenius tenuirostris) e pe cale de disparitie.

 7. shoarecu said,

  20 septembrie 2014 @ 11:39 am

  Doar n-ai pleca in Delta Padului (delta aia din Italia, la Adriatica, pe care o formeaza râul Po) ca sa gasesti vreo 300 de specii de păsări???? Vrei să vezi și Podiceps cristatus? Si Thalasseus sandvicensis? Si vreun Himantopus himantopus? Felicitari, deci! :))) Si de-am nimerit-o, si de n-am nimerit-o! 😛 Si drum bun!

 8. Doru Panaitescu said,

  20 septembrie 2014 @ 1:30 pm

  Andrei: Evident ca ai voie sa cauti pe net. Am notat optiunea ta. pasarea specificata de tine se numeste scoicar. Chiar daca nu cuibareste la noi, eu am vazut-o si anul asta, la Mamaia chiar, intre hoteluri. Poate fi vazuta si in Delta Dunarii.
  Doruta Ciorlau: Ai vrut sa scrii lotusi? Nu stiu nici o pasare din fauna Europei cu numele asta. Am notat incercarea.
  Fabian: am notat. Am vazut flamingo langa Izmir. Se pare ca flamingii au aparut sporadic si in Delta noastra, dar nu exista semnalari „oficiale”. Deci candidatura ta este valida.
  Claudiu: am notat. Specia specificata de tine nu se (mai) gaseste la noi in tara. A cuibarit acum multi ani in Cazanele Dunarii. Deci si candidatura ta este acceptata. PS Specia specificata de tine este raritate, mi-o doresc rau!
  Marius T.: am specificat si in text ca in Lumi Drin am fost deja. Sorry, trebuia sa citesti cu mai multa atentie articolul. PS Specia specificata de tine este raritate, mi-o doresc rau!
  Shoarecu: am notat si raspunsul tau. Atat corcodelul mare, chira de mare cat si piciorongul sunt pasari ce pot fi vazut in Delta Dunarii si fac parte din fauna Romaniei.

 9. gina ster said,

  20 septembrie 2014 @ 3:29 pm

  Delta Atmatei – Threskiornis aethiopicus ?

 10. Alex Farca said,

  20 septembrie 2014 @ 4:10 pm

  O fi cumva Delta Lituaniei (Nemunas), probabil pe brațul Atmatei? Din cele peste 200 de specii poate ochiți: Cygnus columbianus, Spatula clypeata, Gallinago media sau Sternula albifrons. Dacă nu acum, poate la următoarea explorare. Drum bun!

 11. Jan said,

  20 septembrie 2014 @ 7:32 pm

  Delta Ebro, Spania? specie de pasare (cautata pe net) Threskiornis aethiopicus Ibis Sfant

 12. Doru Panaitescu said,

  21 septembrie 2014 @ 11:17 am

  Ginaster: am notat si optiunea ta. Esti eligibila in concurs. Vezi raspunsul mai jos pentru specia aleasa de tine (si tu si Jan, celelalt brasovean din Racadau, ati tras la aceeasi specie :)).

  Alex: am notat. Sa stii ca toate speciile enumerate de tine pot fi vazute in pasaj sau accidental si in Romania.

  Jan: esti si tu in concurs. Da, frumoasa alegere ai facut, desi singurul loc din Europa unde mai pot fi vazuti este Austria. Dar pot aparea sporadic si in alte tari din vestul continentului, pentru ca au fost reintrodusi, mai ales in Spania, Austria sau Franta. Esti eligibil pentru concurs!

 13. Cris said,

  23 septembrie 2014 @ 10:50 am

  Eu zic asa – si sper sa nu zic prea tarziu: Delta Ebro, din Spania, pentru a vedea pasarea numita „Ichthyaetus audouinii”.

 14. Jan said,

  1 octombrie 2014 @ 12:44 pm

  se mai aude ceva de castigatorul acestui concurs? ai anuntat si mi-a scapat mie?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu