Degustare de… ulei de masline @ Taverna Meze

Dragii mei, dupa cum stiti, a fi gurmand nu inseamna sa infuleci un ceaun de gulas pe zi. Inseamna si o continua educatie a gustului, si ce poate fi mai buna pentru educatia papilei decat o degustare? Dupa degustarile de miere si whisky tinute de clanul Panaitestilor, urmeaza o noua zona: uleiul de masline.

resizeDSC07079_2048x1368
[masline din Sicilia, fotografiate in septembrie 2013, cu putin timp inainte de perioada culesului, care variaza in bazinul Mediteranei din septembrie pana in decembrie inclusiv]

Am anuntat pe Facebook inca de acum cateva saptamani acest eveniment; ideea evenimentului a venit dintr-o discutie avuta cu reprentantii magazinului online generalist Magazin.com.ro intre timp am gasit si gazda potrivita pentru acest soi de experienta senzoriala. Este vorba de taverna Meze:

Meze_Ansamblu-land

Un loc decupat din dictionarul de relaxare, pagina greceasca, taverna Meze are un meniu mai mult decat interesant pentru orice impatimit al mancarii traditionale grecesti si un chef autentic, grec pana in maduva oaselor, de la care am plecat plescaind de placere, pentru ca mancarea este fix ca-n Grecia. Ca sa nu mai vorbim de cum este decorat restaurantul:

Meze_Interior 2

Participantii sunt aceiasi anuntati si pe Facebook si lista este momentan inchisa (promit sa anunt daca se elibereaza vreun loc). Din acest motiv repet: fiti cu ochii pe blog mai mereu, de pilda azi pun un concurs cu premii iar pe viitor, anuntati-va din vreme ca vreti sa fiti invitati la astfel de trebusoare, incerc sa fac o gasca de doritori de tot felul de delicatese si experiente de soi pe care ii voi anunta aici (momentan muncesc sa fac un grup pe Facebook pentru amatorii de degustari de tot felul).

1. Petru Păcuraru
2. Georgeta Ana-Maria Turcea
3. Anca Bundaru
4. Corina Georgescu
5. Daniela Kammrath
6. Carmen Albisteanu
7. Alex Haivas
8. Elena Cîrîc
9. Costin Staicu
10. Mircea Panaitescu
11. Marius Chiliban
12. Corina Cioflec
13. Cristina Mehedinteanu
14. Cătălin Nenciu
15. Renate Nenciu
16. Andrei Zdetoveţchi
17. Radu Restivan
18. Florin Itu
19. Sorin Tranca
20. Roxana Poede

Ce vom degusta?

Doua uleiuri italiene (unul din Bari, unul din Sicilia), respectiv sase uleiuri grecesti (unul din Thassos, trei din Creta, plus inca doua uleiuri surpriza).

vita-terra-olive-oils

Uleiurile vor fi degustate in regim blind test, iar Evenimentul incepe la 20.00, asa ca va rog fiti punctuali (si puteti veni de la 19.30, avem de povestit pana ne delectam cu parfumatele uleiuri propuse pentru degustare).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu