Deltele Europei – Excursia de Est

Dragii mei, pentru ca Deltele Europei sunt intinse in toate colturile Europei, am decis sa spargem traseul total care ar fi fost peste mana de parcurs dintr-un foc in mai multe expeditii. Asa ca prima expeditie din Deltele Europei se intituleaza sugestiv Excursia de Est. Aflate in estul continentului, Bulgaria si Grecia gazduiesc, poate prea ferite de ochiul turistului obsinuit, doua delte extrem de interesante: delta Ropotamo (Bg) si delta Nestos (Gr). Si traseul aproximativ:

traseu 2 - 2000

Delta Ropotamo se afla evident la Marea Neagra, la sud de Sozopol. Vom merge acolo sa cautam fauna, sa gasim traditii, sa cunoastem oamenii locului si sa aflam povesti despre acest rau misterios ce se varsa in mare. Mai mult, stim ca zona geme de raritati faunistice, asa ca mergem direct la vanatoare intr-un habitat stepic, cu dune de nisip dar si paduri rare de pin, salcam, stejar si alte specii mediteraneene.

A doua delta, Nestos, este langa Thassos, dar pe continent. Vom cauta si aici in special fauna, dar vom degusta si pestele grecesc, in sepcial retetele „nordice” de peste de mare si de apa dulce. Si aici habitatul este ciudat, dar ne asteptam la alt peisaj, precum si la o fauna cu totul deosebita de Ropotamo.

Eu, Mircea, Bogdan Dascalescu si Andrei Zdetovetchi plecam chiar acum, dupa ce am luat voucherele de la Hotel Selena din Sozopol. Cine e in zona sa ne insoteasca va rugam la o baie in mare, editia de noapte, prima pe anul acesta (anul trecut am debutat in aprilie, la Tyulenovo, tot in Bulgaria). Revenim cu amanunte (si fotografii) maine dimineata sau tinem legatura pe Twitter pe #delteleeuropei.

Proiectul Deltele Europei este un proiect de travel blogging initiat de Wildescapes, cu sprijinul Doppel Herz si Telekom Romania. Partener logistic: Paralela45.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu