Un an de educație naturalistică la Radio Guerrilla

Luna asta se împlinește anul de când scriu la Guerrilla Radio sâmbătă de sâmbătă. Pentru asta consum câteva ore bune doar pentru a săpa în arhiva personală după fotografii, iar speciile sunt identificate în prealabil cu ajutorul prietenilor mei biologi din comunitatea științifică. Deși cred că s-au mai strecurat greșeli, eu sper că sunt minore și inerente și fie mi le veți trece cu vederea, fie mi le veți semnaliza și le voi corecta imediat.

Este un efort pro-bono la care m-am înhămat conștient fiind că educația (in acest caz cea naturalistică) este cea mai puțin profitabilă meserie din lume. Eu sper însă că acest demers își va culege roadele de la viitoarele generații de activiști, biologi,naturaliști, birdwatcheri, entomologi, herpetologi, fotografi de natură, viață sălbatică și alte categorii de iubitori de științe ale naturii.

România are nevoie de astfel de inițiative și sunt foarte bucuros că un canal media cu acoperire bună în țară (Radio Guerrilla are 19 frecvente/orașe pe care emite la nivel national, plus emisie live pe
Internet) sprijină acest demers educativ.

Pregătesc un material „incendiar”, pardon, aniversar pentru data de 23 martie. Va avea doar fotografii pe care nu le-am mai publicat niciodată până acum, sper să vă placă. Până atunci, vă invit să vedeți mai jos articolul din 2 martie 2019 cu portretele de amfibieni, de care am uitat să vă zic la momentul publicării. Nu am pus aceste materiale pe blog, momentan. Am în lucru un alt proiect (tipărit și video simultan, dar nu dau momentan detalii) unde voi folosi o parte din aceste materiale.

Tot de aproximativ un an vin să vorbesc în cadrul emisiunii Guerrila Hub (mulțumesc pe această cale amfitrionului Sorin Badea) la RADIO GUERRILLA aproape miercuri de miercuri (am ratat câteva din motive de coclauri), dar articolele au apărut cu sfințenie sâmbătă de sâmbătă, iar eu sper să le citiți cu plăcere și să le distribuiți de fiecare dată când vi le semnalizez.

Găsiți aici arhiva de articole, dar vă recomand să faceți asta seara, durează cam 5-10 minute per articol și s-au făcut vreo 50.

De asemenea, vă invit să intrați în comunitatea naturaliștilor români, numită sugestiv Fauna României. E un grup moderat destul de strict (de mine personal), unde există deja o comunitate destul de activă de iubitori de natură (peste 3000 de membri).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu