Inapoi din weekend: Vipera cu corn, o perspectiva macro

Nu am timp sa pun foarte multe ganduri pe curat despre ultima tura de hidrospeed de pe Nera pentru ca zilele astea am o coua editie a cursului de publicitate online, dar cateva cadre cu un pui e vipera frumusica foc – prima de anul asta – tot va arat.

resizeDSC00859crop_1600x1069

Exemplarul este un juvenil de vipera cu corn – Vipera ammodytes (de care povesteam aici), iar norocul a facut sa fie la indemana, chiar in drum. Evident, trebuie sa stii si pe unde sa mergi ca sa dai de ea in drum, in cazul de fata prin Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita.

resizeDSC00842crop_1600x1069

Si am asteptat o raza de soare si am pus obiecitvul macro la 10 centimetri de ea si iata ce balaur frumos am avut pe post de model. Cu ocazia asta se mai darama un mit: ca nu poti sa faci fotografii macro decat la gaze si chestii statice, nepericoloase, nicidecum la vipere agresive, suieratoare si otravitoare. Ati sesizat voi ghilimelele.

resizeDSC00872crop_1600x1069

Am lasat-o incetisor pe marginea drumului, in frunzele de stejar ce o camufleaza perfect si am plecat mai departe dupa alte lighioane cu solzi si aripi.

[va urma]

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Vlad Cioflec said,

    24 aprilie 2013 @ 10:50 am

    Foarte frumos!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu