Maine stim ce si cum in publicitatea online din 2012

Maine vom sti cum stam cu publicitatea online in 2012. Da, la IAB Forum (unde puteti participa la 50% din tarif daca sunteti membru IAB) va fi anuntata cifra oficiala pentru primul semestru din 2012. Pariul meu este ca am crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut. Voi ce credeti?

Va reamintesc: cifrele furnizate de studiul ROADS sunt exacte, dar arata INCASARILE cu publicitatea online declarate de cei 18 (?) membri IAB care declara dupa metodologia stabilita de IAB veniturile din publicitate online.

In anii trecuti cifrele au fost 20 virgula ceva milioane euro in 2010, respectiv 21 virgula ceva milioane euro in 2011, piata de online advertising fiind singura care creste post criza. In aceste cifre nu intra incasarile Google, Facebook si alte site-uri straine (exceptie face Yahoo, care declara cifrele prin Mediacafe Romania), precum si o sumedenie de alte sume vehiculate de site-uri care nu sunt membri IAB sau care nu au vrut sa declare deocamdata incasarile din publicitate online.

Astfel ca trebuie sa ne asteptam ca suma totala a CHELTUIELILOR cu publicitatea online sa fie in realitate mult mai mare. Asadar, cine tine pariul ca 2012 sta mai bine decat 2011? [ma refer atat la primul semestru 2012 vs aceeasi perioada a anului trecut, cat si la cifra totala ce va fi data publicitatii undeva in martie 2013 probabil].

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu