Spre Fundata, pe drumuri de munte (#goodyear4x4)

Nu exagerez dacă afirm că 90% din românii care merg “la munte” ajung de fapt pe Valea Prahovei sau în culoarul Rucăr – Bran (zona Moieciu – Fundata). Ocazie cu care pornim iarăși cruciada împotriva locurilor prea bătute de turiști si încercam să găsim locuri frumoase și mai puțin bătute fix acolo unde merge toată lumea. Așa ca urmatorul nostru traseu (din acest weekend) vizează zona montana cea mai cunoscută și mai aglomerată din întreg arcul carpatic.

resize DSC00737_1607x1070

Alegând ca punct central de cazare Cetatea Carului, o pensiune mică, cochetă și excelent amplasata în culoarul Rucăr – Bran (cu o priveliște magnifică atât din camere, cât și de pe terasa generoasă a restaurantului), vom avea practic doua zone de cutreierat pentru ziua de sâmbată: partea de culoar, respectiv partea de dincolo de Prahova (Ciucaș – Baiului). Intenționat vom evita Valea Prahovei: din motive de asfalt, de aglomerație si de drumuri prea bătute și cunoscute.

resize DSC03557_801x532

Tocmai de aceea vom incerca sa ajungem intr-un alt loc tare drag mieȘ o pădure virgină. România e una din puținele tări europene care se mai pot lăuda cu suprafețe însemnate de păduri virgine, așa ca o să merg cu Ivo Bobal, Răzvan Baciu, Mircea Panaitescu și Dragoș Boldea să vadă și ei cum arată un habitat în care fagii si brazii seculari modelează aspectul unei păduri neatinse de topor sau roată de tractor… (unii arbori din traseul nostru avand vârste de 300 de ani și chiar mai mult!)

resize DSC01356_1607x1070

Provocarea va fi să găsim trasee frumoase in sudul Brașovului, fără a implica in ecuație zona săsească, rezervată pentru o viitoare expediție. În program vom avea atât sectoare de drum spectaculoase precum Cheile Dâmbovicioarei, la care vom asorta o vizită la o stână autentică in zonă, după care vom trece munții pe cărări doar de unii știute și vom ajunge sus in golul alpin, de unde vom admira măreția munților si vom respira aer cu mult ozon.

resize DSC00382_1607x1070

Apusul de soare il vom servi la un ceai cald, admirand tigaile din Ciucaș, dupa un urcuș care va pune la incercare și anvelopele noastre special alese pentru cutreierat, Efficient Grip SUV, și mașinile noastre cu tracțiune integrală (Ford Kuga), dar și îndemânarea șoferilor noștri, ce vor avea de înfruntat trasee extrem de variate ca peisaj. Si daca data trecuta ne-a oprit zapada, speram ca de data asta traseul sa fie liber…

resizeDSC09370_2048x1368

Ne dorim o brumă de soare să prindem pentru sectorul de gol alpin, o brumă de sare să punem lângă cașul proaspăt de la stână și zdrangănit de chitare vesele să sune peste pajistile pline de brândușe de care ne este deja dor. Sau păsări de munte care ne vor pune la încercare reflexele și tehnicile de camuflaj în salbaticie pentru a obtine cadrul perfect…

resize DSC09891_1607x1070

Deja suntem la a treia expediție prin țară și simțim că România poate fi atât de ofertantă in destianții turistice pline de experiențe unice, inedited și mai ales autentice. Mai ales dacă mai părasești puțin și asfaltul, cum facem noi când ne saturăm de prea multe clișee și civilizație prost ințeleasă.

Acesta este spiritul expediției “Goodyear 4×4 Experience powered by Tiriac Auto” și încercam să-l păstrăm indiferent unde ne poartă drumul. Chiar și pe drumuri abrupte de munte.

resize DSC00550_1607x1070

Mie îmi este deja dor de un bulz autentic (ăsta din fotogrfie este gătit de mine, undeva in traseul nostru din weekend). Vouă?

resize DSC09888_1607x1070

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu