163k and rolling

Da, masinuta mea a implinit 163.000 kilometri saptamana trecuta. Drept pentru care am decis sa o includ intr-un amplu progrma de monitorizare care include consum carburant, consum ulei si alte consumabile. De atunci am facut 1500 km (in doua weekenduri plus fataiala in Bucuresti) si am pus 190 litri de motorina. Pana Nissan o sa faca masina de teren cu punti rigide si cu propulsie pe motor hibrid, o sa raman la gaina puturoasa (aka Terrano).

Am remarcat ca de la schimbarea pneurilor (am profil M/T) consumul a crescut binisor, de la 11 mediu la 12,6 mediu. Adica mai mult de 10%, in conditiile in care nu o mai alerg.

La pneurile vechi – Pirelli Scorpion A/T, viteza maxima a fost 175 km/h, pe autostrada, dar viteza uzuala de drum lung era 130. Acum merg cam cu 110, pentru ca zgomotul este clar mai mare comparativ cu A/T-urile, in plus pe curbe cam trebuie sa franezi ca se tocesc pe exterior, adica exact unde sunt crampoanele de aderenta pe noroi/pietre.

O sa-mi mai monitorizez o perioada consumul, estimarea mea este de 11-11,5 la drum intins, 16 in oras si cam 18 in teren (cu reductor). Dar cum eu merg putin in roas comparativ cu drumurile din weekend, media este undeva sub 13.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu