Expedition1001 Deltebre: Vacanță activă pentru iubitorii de faună in Spania

Anul acesta vreau sa ajung in câteva locuri frumoase din Europa, in cadrul programului meu inceput anul trecut pe vremea asta, #Expedition1001. Din fericire pentru cei „invidioși” ca niciodată nu-i iau cu mine, în 2017 voi avea cel puțin trei ocazii in care voi merge însoțit pe coclauri în expeditiile mele prin sudul Europei (că la ture de iarnă am vazut că nu marșați). Voi face cateva iesiri de maxim o saptamana în afara țării, in colaborare cu o agenția de turism parteneră, Mondo Trips. Așa că, dacă vreți să vedeți Barcelona, dar și ceva în plus, iată cu ce vă momesc – două zile (din șapte în total) pe coclauri cu mine la un pret imbatabil (cred eu, dar, în fond, prețul ar trebui să fie ultimul criteriu):


[pescăruș argintiu (Larus argentatus), o specie rară în România, dar abundentă pe coasta Spaniei]

Mai 2017 – #Expedition1001 Deltebre

Prima expeditie (din cele trei, sper, de anul acesta) va fi pe coasta de est a Spaniei, in Barcelona și împrejurimi.
Locuri disponbile: 12 (de bani si alte hartii se ocupa agentia mea partenera Mondo Trips, eu personal nu vreau remuneratie pentru ghidaj, dar apreciez o bere locala rece la finalul zilei :D)
Zbor pana la Barcelona (avantaj pentru cei care vor sa vada sau sa revada Barcelona la inceputul verii, cand temperaturile nu-s asa mari), transfer de la aeroport la cazare si de la cazare la aeroport asigurat.
Perioada: finalul lunii mai – inceput de iunie (cel mai probabil va fi 30 mai – 6 iunie).
Cazarea: In Barcelona sau imprejurimi, cate doi in camera (va incurajez să veniti fie cu un(o) prieten(ă), fie cu partenerul/partenera de viață)
Program: doua zile pe coclauri cu mine ghid pentru fiecare din participanti. Zilele vor fi alternative (o zi da, una nu, restul program de voie – plaja, vizitat Barcelona etc)
Cei 12 participanti vor fi cazati in camere duble (incurajam inscrierea cuplurilor sau perechilor de prieteni pentru confortul sejurului), dar vor fi impărțiți în două echipe de șase oameni pentru o mai bună interacțiune a ghidului, imbunătățindu-se astfel experiența personală a fiecăruia.

Specii de păsări vizate (nu inșir speciile ce pot fi văzute relativ ușor și la noi, ci pe cele mai greu sau aproape imposibil de văzut acasă):

– Flaming (Phoenicopterus roseus) – sper sa ii găsim in Delta Ebrului.

– Cormoran moțat (Phalacrocorax aristotelis) – sper sa ii găsim in Delta Ebrului.
– Vultur sur (Gyps fulvus) – sper sa ii găsim in Syurana.

– Gaie roșie (Milvus milvus) – sper sa ii găsim in Syurana.
– Potarniche cu picioare roșii (Alectoris rufa) sper sa le găsim in Syurana.
– Stârc de cireadă (Bubulcus ibis) – sper sa ii găsim in Delta Ebrului.

– Pescăruș negricios (Larus fuscus) – sper sa ii găsim in Delta Ebrului.

– Presură bărboasă (Emberiza cirlus) – sper sa le găsim in Syurana.
– Pescăruș argintiu (Larus argentatus) – sper sa îi găsim chiar in Barcelona.
– Silvie cu ochelari (Sylvia conspicillata) – sper sa le gasim chiar in parcurile si gradinile din Barcelona.
plus alte specii de pazari, tipice bazinului mediteraneean.

Herpetofauna: soparle si serpi – specii tipice Spaniei (optional, pentru cine doreste se poate organiza si a treia zi de coclauri dedicata exclusiv herpetofaunei – maxim 6 locuri). Mai jos, imagini cu un “monstru spaniol”, cea mai mare broască europeană, Bufo spinosus:

In Syurana avem un loc bun pentru scorpioni (vezi mai jos) si mai vedem ce surprize ne rezervă natura.

Fiecare participant va primi binoclu si costumatie de camuflaj minimă (camuflajul personal adus de acasa este binevenit!)

Pentru aceasta vom face doua vizite de jumatate de zi (intre 9 si 16) in doua locuri bogate in fauna, dar si herpetofauna (pentru cei ce doresc si asta):

Delta Ebrului (aflata la mai putin de 50 km de Barcelona), un loc unde speram sa vedem peste jumatate din speciile de pasari descrise mai sus.

Respectiv Syurana, un loc situat in zona montana, aproape de Barcelona, cu un farmec aparte.

Programul pe zile:

Ziua 1
Transfer de la aeroport – cazare si program de voie pentru ambele echipe.

Ziua 2
Zi libera (plaja) pentru ambele echipe sau tur ghidat herpetofauna in imprejurimile Barcelonei

Ziua 3
09.00 – 16.00 – tur ghidat wildlife in Deltebre si imprejurimile Barcelonei pentru echipa 1
Seara program de voie
Program de voie pentru echipa 2

Ziua 4
09.00 – 16.00 – tur ghidat wildlife (birdwatching) in Deltebre si imprejurimile Barcelonei pentru echipa 2
Seara program de voie
Program de voie pentru echipa 1

Ziua 5
09.00 – 16.00 – tur ghidat wildlife (birdwatching / herpetofauna) in Syurana si imprejurimi pentru echipa 1
Seara program de voie
Program de voie pentru echipa 2

Ziua 6
09.00 – 16.00 – tur ghidat wildlife (birdwatching / herpetofauna) in Syurana si imprejurimi pentru echipa 2
Program de voie pentru echipa 1

Ziua 7
Transfer la aeroport – intoarcerea spre București.

Pret: aproximativ 490 euro, care se achită la agentie (nu vreau să am vreo treabă cu partea financiară, eu sunt ghidul de teren pentru cele două zile în care nu stați pe plajă sau nu bântuiți prin oras). Pretul este valabil pentru plecare de pe aeroportul Henri Coandă (București) și nu include pranzul, cina, bauturi alcoolice sau racoritoare, alte distractii (stiu carciumi in Barcelona daca mă intrebați, știu și locuri bune de “streetfood” pentru amatorii de așa ceva, ne descurcăm).

Deadline înscrieri: 15 aprilie – primii inscriși – primii serviți. Pentru seriozitate, agenția o să vă ceară un avans de 20% din valoarea excursiei.
Avand in vedere ca acest pret este valabil pentru o diagrama de cazare in regim double, cuplurile (căsătorite sau necăsătorite) sau perechile de prieteni sunt binevenite.
Revin cu un program detaliat pe email celor ce doresc informatii suplimentare si isi lasa printr-un comentariu mai jos intentia de a merge in această vacanță activă.

Incă ceva: Această vacanță activă este un proiect-pilot de birdwatching si fieldherping de agrement, nu o tura fotografica de wildlife. Dacă se va bucura de succes, voi organzia urmatoarele expeditii in Sicilia, respectiv Sardinia, urmand ca in 2018 sa adaug pe lista alte 3-4 destinații similare – ca preț si arhitectura a programului pe zile. Ne vedem pe coclauri spanioli?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu