Sănătatea în bucate: curcan, musaca și imambaialdî, cu Marius Tudosiei de la Digi24

Saptamana trecuta ma suna Marius Tudosiei de la Bacania Veche si imi zice: “auzi, mai tii tu minte emisiunea aia cu mamaliguta toponita pe care am facut-o noi impreuna anul trecut?” Cica a iesit bine, motiv pentru care te provoc sa mai vii cu alte trei retete preferate, dar sa gatesti mai sanatos. Am zis da, si iata ce a iesit (pun aici inregistrarea, pentru cei pe care nu i-am anuntat ca apar iar cu sortul de bucatar de ocazie la televizor)

Am gatit trei chestii simple, traditionale, de toamnă:

Musaca de cartofi cu carne tocata condimentata de la macelaria arabeasca (din fericire sunt destule in Bucuesti, asa ca musacaua a iesit cu o savoare deosebita)

resizeDSC08892_1600x1069

Curcan in vin pe pat de ceapa cu gutui, ghebe si nuci (am folosit doua borcane de ghebe de la prietenul meu Mihai Posedaru de la Vila Olga din Sarata Monteoru)

resizeDSC08893_1600x1069

Imambaialdi ca la Braila (reteta compilata si adaptata dupa cea a bunicii mele de la Braila).

resizeDSC08894_1600x1069

Emisiunea aici.

Ceva imi spune ca Marius o sa ma mai cheme si in 2014 la emisiune, deci va rog, depanati aici ingrediente sau feluri de mancare pe care vreti sa le gatesc la urmatoarea runda de gatit sanatos.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Pe aceeaşi temă

Un comentariu »

  1. Andrei said,

    26 noiembrie 2013 @ 5:42 pm

    daca in loc de curcan era gascan… era perfect:)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu